Kultur

I LOVE RIO er passioneret om kultur, og ser ud til at dække den store rigdom af kunstnerisk kreativitet, der skinner på tværs af byen, i alle dens traditionelle og innovative former og udtryk.


I Rio de Janeiro repertoire af traditionelle kultur er udlagt, herunder filmfestivaler, teater produktioner, kunstudstillinger og danseshows. Kunstneriske manifestationer fra posh teater produktioner til autentiske Favela skatte er fremvist til læserne, tilføjer større tekstur til byens kulturelle portefølje.


Rio de Janeiro billeder

Cariocas Er Sjæl Rio


"Culture" er en åben og uhindret udtryk, der henviser til noget, der er produceret af det menneskelige intellekt. Det omfatter traditionel kunst, såsom film, teater, dans og udstillinger, samt dagligdags gengivelser, som danner kernen og karakter af en population. Rio de Janeiro er virkelig rig på arv og mangfoldighed, der kombinerer kreativitet og input.

Da Rio de Janeiro kommer til at tænke, er der masser af billeder: uberørte strande, fodbold, karneval, grillet kød, og det nationale drink "caipirinha" - endnu, mere end noget, det er folk i byen, der gør Rio, hvad det er.

Kaldet "Cariocas", rio indbyggere udgør en meget kulturelt forskelligartet gruppe, som de kommer fra forskellige arv, kulturer og trosretninger - med ubestridelige træk limning kulturen sammen: en samlet godt humør, kærlighed til livet, venlighed og varm gæstfrihed.


Åben og imødekommende, Cariocas er den afgørende del af det, der gør Rio sådan en populær destination: begavet med et naturligt optimistisk holdning, folk i Rio er unikt skelnes ved deres ægte smil, spontanitet og nysgerrige natur.


Centralt for den overordnede Carioca kultur er den afgørende rolle, som familie og venner spiller ind hinandens liv: fødselsdage er altid fejret omgivet af mange venner og af den udvidede familie, og enhver lejlighed er den perfekte mulighed for at komme sammen og socialisere. Sport, musik og de solrige udendørs nydes bedst i selskab med andre, og week-end grill er et dagligt syn i lokale levende.

En del af den lokale filosofi er oprigtig interesse i at lære om måder og manerer af andre dele af verden, og indarbejde mange nye elementer i det lokale kulturlandskab, fødslen til især Carioca udtryk som den musikalske genre Bossa Nova og en række gastronomiske, kunstneriske og litterære perler.

Et aspekt, som egner Cariocas deres særskilte ånd er tendensen til at inkorporere påvirkninger fra mange forskellige kulturer i en charmerende og legende stil.

I løbet af det sidste århundrede, den afslappede atmosfære, smuk natur og open-hearted mennesker i Rio har fungeret som "muse" for store forfattere, digtere og komponister som Tom Jobin og Vinicius de Moraes, skaberne af den skelsættende Bossa Nova sangen " Garota de Ipanema "(Girl from Ipanema).

Disse samme aspekter af byen har tiltrukket nogle af de mest talentfulde kunstnere fra hele verden, og en stor tilstrømning af menneskelig kapital har iværksat fænomenal udvikling i det kulturelle produkter af byen.


Den mest berømte og internationalt synligt udtryk for Carioca kultur er den virkelig spektakulære karneval fest, der finder sted hvert år: tusinder af beboere marcherede i kor fremsige meget sofistikerede kostumer ved lyden af ​​Samba musik.


Verdensberømt rundt om i verden i årtier, Karneval i Rio er en virkelig vild og spektakulær fem-dages fest, der involverer millioner af mennesker, og gennemtrænger hvert hjørne af byen, dag og nat. Held 40 dage før påske, Carnival officielt begynder på fredag ​​og ender af fedt tirsdag. Men præ-karneval festlighederne starter mindst en uge i forvejen, og fortsætter indtil søndag efter fedt tirsdag.

Karneval i Rio de Janeiro kan dateres tilbage til det 17. århundrede, da den portugisiske adel holdt fester og fester baseret på deres ædle europæiske traditioner. Over tid, disse fester absorberede elementer specifikke for Indigenous og afrikansk kultur, og kulminerede i en unik og meget spektakulær blanding dybt påvirket af afro-brasilianske folklore.

Beyond Karneval i Rio de Janeiro en bred vifte af kunstneriske og dagligdags udtryk glitter på tværs af byen hver dag i året, ofte inspireret af selve byen og tilstedeværelsen af ​​utallige kunstnere, forfattere og musikere.

Især vigtigt i Rio de Janeiro, Boghandlere peber gaderne i byen, hosting en bred vifte af vigtige kunstneriske begivenheder, såsom bog lanceringer, oplæsninger, betragtninger og diskussioner. De er rum sammenblanding, hvor almindelige mennesker, kunstnere og intellektuelle mødes og udveksle ideer, og hvor litteratur og kunst blanding med kaffe, mad, musik, fritid og debat.

Rio har også udviklet anerkendelse i de seneste årtier for sit bidrag til en verden af ​​billedkunst. Dette skyldes til dels offentlige og private investeringer i gallerier og udstillinger i hele byen: Museu de Arte do Rio (Rio Art Museum) blev indviet i 2013, og er vært for dejlige udstillinger og arrangementer i løbet af året. Museu de Arte Moderna (Museum of Modern Art), samt Centro Cultural Banco do Brasil (Bank of Brasilien Cultural Center), tilbyder også et program for internationalt anerkendte udstillinger.

Et andet aspekt af Rio kulturelle repertoire er dens teater. Den "Teatro Municipal", eller Municipal Theatre, er en af ​​de mest markante bygninger i byen. Bygget i barok stil i Cinelandia i 1909, er det først og fremmest udviser klassiske koncerter, operaer og balletter, samt nogle musikteater. OI Instituttet har også oprettet to teatre i kvarterer i Flamengo og Ipanema, kører et væld af forskellige kunstneriske forestillinger, der giver et omfattende program for teater for unge og gamle publikum.


Byens kultur kan også defineres som de daglige aktiviteter og manerer af dets folk. Graffiti kunst, skateboarding, fiskeri og drageflyvning er centrale elementer i moderne Carioca liv, sammen mens visse udtryk, gestus, smag og tendenser danner fælles struktur i en rig og forenet samfund.


Den "Jeito Carioca" eller Carioca måde, er en berømt udtryk, der anvendes til at betegne den kreative, positive og genial måde, at folk i Rio tilgang forhindringer og modgang.

Disse egenskaber fremstå som meget fra de velhavende områder af byen, som de gør fra de samfund oven Rios bakker. Favelaer har lange, varierede og levende historier og traditioner, som fortsat har en enormt indflydelsesrig rolle i dannelsen af ​​byens væsentlige karakter.


Øget udvikling og investering i byen har ført til oprettelsen af ​​begivenheder, der utvivlsomt avancerede litteratur, film og kunst på den globale scene, og udvidet adgang til kultur blandt Rios indbyggere.


Den "Festival do Rio", som begyndte i 1999, er en af ​​de vigtigste filmfestivaler i verden, og har fremvist nogle af de største talenter i retning, herunder Costa Gavras, João Pedro Rodrigues, og verdensberømte skuespillere som Samuel L. Jackson, Jeremy Irons og helel Mirren.

Byen er vært for en international bogmesse, hvor forlag, boghandlere forfattere, kendere og entusiaster samles for at opdage og diskutere litteratur, der tilbyder et rum for provokerende og frugtbar kommunikation mellem intellektuelle og den bredere offentlighed.

Hvert år, Rio afholder Anima Mundi, en animation filmfestival screening banebrydende og engagerende animerede film fra hele verden. Anerkendt af det internationale akademi for Oscar-uddelingen, er det den største animation begivenhed i Latinamerika, som en platform for de nyeste og mest originale kunstnere på området.

For én weekend hver vinter, malere, billedhuggere og billedkunstnere kaste åbne dørene til deres hjem og studier i den kreative centrum for byen - den smukke og boheme bjergskråning kvarter Santa Teresa - for en begivenhed kaldet Arte de Portas Abertas (Åbne Døre Art).

Fremhæver religiøse aspekt af Rio de Janeiro kultur, den ikoniske statue af Kristus Frelseren væve majestætisk over byen, der symboliserer og vidner om den dybe rodfæstede forbindelse mellem Cariocas og den kristne tro - portrætteret med brede åbne arme, monumentet minder alle besøgende på den indbydende karakter af byen og dens mennesker.


Siden 2003 har Rio de Janeiro vært for den meget prestigefyldte FLIP festival i den charmerende og historiske by Paraty. Den internationale festival for Litteratur har samlet nogle af de mest elskede og kritikerroste nutidige forfattere, herunder Julian Barnes, Don DeLillo og Hanif Kureishi.


Brasilien er et meget religiøst land, og på grund af mangfoldigheden af ​​dens befolkning, ofte religioner indarbejde påvirkninger fra katolicismen, protestantismen, hedenskab, europæisk Spiritismen, Indfødte overbevisninger og afrikanske religioner og ritualer - at fremhæve den eksemplariske åbenhed og kulturel integration af både Rio de Janeiro og i landet som helhed.

De to mest fremherskende indflydelse på befolkningens tro er europæiske kristendom, og sakramenterne og skikke, der migrerede til landet sammen med de afrikanske slaver. Indtil midten af ​​det 20. århundrede over 90% af brasilianerne var katolik, hvilket gør landet det største katolske land i verden, med en hurtig vækst i evangelisk protestantisme løbet af de sidste 50 år.

Religiøse helligdage og festligheder finder sted i løbet af året i hyldest til helgener og hellige datoer for stor betydning i brasilianske folklore og katolsk historie. Alt i hele juni, juli og dele af august Rio er vært for en bred vifte af udendørs og indendørs partier til ære for vigtige helgener, gennemtrænge de katolske fester med traditionel brasiliansk og afro-brasiliansk musik og køkken, som Forró musik og en række af traditionelle nationale retter.