Sports

Cariocas elsker sport - fra fodbold til paragliding, og alt der imellem. Hver strand, skov og vandområde i Rio de Janeiro vidner til, at Cariocas er midt i en varig kærlighed-affære med sport og fitness.


I LOVE RIO udforsker de sportslige gengivelser af bjergene, strande, hav og luft, der giver råd og tips om, hvordan man bliver involveret, samt fascinerende historier og nyttige tips. Professionelle og populære sportsgrene er dækket sammen med moderne tendenser såsom slæk-foring og stand-up paddle, samt oplysninger om vandreture, klasser, lokale teams, fitnesscentre og konkurrencer.


Rio de Janeiro billeder

DEN MEST FORSKELLIGARTEDE BYTRANSPORT GYMNASTIKSALEN I VERDEN


At være en solrig by, velsignet af et varmt klima, Rio de Janeiro er det perfekte sted at udvikle en solid idrætskultur, som folk er tiltrukket af gaden af den optimale temperatur. Solrige dage, varme og blå horisonter skabt en intenst udendørs kultur, hvor sport og aktiviteter spiller en vigtig rolle i dagligdagen liv i byen.


Badestrande, skove til vandreture, og bjerge til klatring gøre Rio de Janeiro en af de største, sjoveste, mest forskelligartede, open-air fitnesscentre i verden. Sportslige arrangementer i hele byen er den ideelle ramme for Cariocas at kombinere deres passion for sport med deres forkærlighed for socialt samvær og den storslåede forestilling.


Folk i alle aldre samles langs bredden af mange strande, dag og nat, spille alle slags sport - surf, beach soccer, volleyball, fod volley, gymnastik, jogging, og selv vejer-løft, for blot at nævne nogle få. Unge lærer fodbold langs strandene, mens de ældste nyder gratis fitnesscentre og øvelse i klasserne høflighed af byens præfekturet.

Blå vand energi i løbet af dagen, og tryllebinde ved solnedgang - altid indbydende surfere, body pensionærer, svømmere og dykkere. Det hvide sand på hundrede kyster lyst fløjl, når man spiller volley, beach volley, fresko bold, beach fodbold, og Rio all time favorit sport "altinha."

Grønne byområder skove er hjemsted for smukke vandfald, små søer og stier, der går gennem nogle af de rigeste økosystemer på jorden - rig flora, fauna og uforglemmelige hjørner af atlantisk regnskov. Søer og laguner afspejler skyline, og er skitseret af stier skabt til cykling, skating, jogging, og kører - uden anden selvom end det øjeblik selv.

Stenede bakker invitere Rock-klatrere at tjene privilegium synspunkter fantastiske landskaber, øer og unikke perspektiver i byen nedenfor. Peaks så åbne og høje til at give følelsen af flyvning - til vandrere, eller til den modige, der hoppe og hænge glide ud for de tropiske fugle, der ejer himlen i Rio.


Som offentlig og demokratisk rum, Rios strande er den ideelle ramme for folk fra alle sociale lag og evner til at komme sammen og nyde sportslige gengivelser. Tilbageholdende med at bare sidde og nyde solens stråler, de fleste Cariocas vælge en mere aktiv og mobil engagement med deres omgivelser og har tilpasset og udviklet en række forskellige sportsgrene, der er perfekt til den sandede terræn.


Én sport, der spilles på næsten hver strand i Rio, uanset størrelse og demografiske, er "futebol de Areia," eller beach soccer. Ved større strande, såsom "Praia do Flamengo", og på områder af den vestlige del af Rio, er der net og dele af sand dedikeret til rekreation. Altinha, eller "lidt høj," er et spil, hvor fodbold er gået i luften mellem cirkler af spillere, der bruger fødder, kalve, knæ, skuldre og hoved. Den gyldne regel - at bolden forbliver luften bundet på alle tidspunkter - låner sporten sit navn.

En anden berømt sport er Volleyball og domstole kan findes foring stranden på næsten alle strande i byen, hvor professionelle og amatører kommer til at flagre og finpudse deres talenter.

Der er også et bredt sortiment af vandbaserede sportsgrene som Cariocas og besøgende strømmer til Rio kyster til. Svømmere samles i grupper for masse svømmer og konkurrencer, mens surfere og body-pensionærer tage til uslebne, rene vand i Barra da Tijuca kvarter, og længere væk til nærliggende Recreio - samt de trendy strande distrikterne Copacabana, Ipanema og Leblon.

I øjeblikket Stand-Up Paddle er det fashionable vand rekreation i Rio: en sport, der involverer stående på et bord, mens du bruger en pagaj til at glide gennem bølgerne. Aktiviteten giver rolige motion ledsaget af enestående udsigt over det naturlige landskab, let at praktisere, og også underholdende på søer og laguner.

Ikke længere er forbundet med macho og oprørernes kultur 70'erne og 80'erne, standard Surf stadig en vigtig del af Rios modkultur - og voksede et stort følge på grund af de smukke strande opslugt af byen. Lokale surfing grupper afsætte tid og indsats for at skabe konkurrencer for at samle nationale og internationale surf mestre langs Rios berømte strande.


Strandene repræsenterer en af Rio største turistmæssige attraktion, og de lokale gør stor brug af dem. Alligevel, fodbold har den højeste følgende i den generelle Carioca idrætskultur - dybt indgroet i folks bevidsthed, er det vokset til at være en del af dagligdagen. Det er langt den mest værdsatte sport i Brasilien, og Rio de Janeiro er ingen undtagelse.


Fodbold har den særlige egenskab at overvinde sociale forskelle, og kan spilles næsten overalt - måske grunden til, at det blev så populær verden over som det gjorde. I virkeligheden, i favelaer så meget som i luksuriøse forstæder, de vigtigste sportsbegivenheder centreret omkring det.

Fodbold har været en stor del af brasilianske kultur siden sin migration fra England i 1894. Også en del af årsagen til sportens popularitet og udbredelse er det faktum, at det er meget tilgængelig, og kan afspilles på en bred vifte af terræn. Cariocas kan ses honing deres færdigheder med bolden på tværs af byen, fra sine sandstrande til de snoede stier i favelaer.

Rio er hjemsted for nogle af de mest kendte og støttet fodboldhold i Brasilien, hvis spil er vært på den ikoniske Maracanã hele året.

Der er flere mesterskaber, at Cariocas følger, holder passionerede alliancer med forskellige teams. Den "Campeonato de Futebol Carioca" eller Carioca fodbold mesterskab, er Rio de Janeiro state konkurrence, som har eksisteret i en eller anden skikkelse siden 1906. De mest populære og succesrige hold er Flamengo, Botafogo, Vasco og Fluminense.

Det vigtigste nationale pokalturnering kaldes "Campeonato Brasileiro" eller brasilianske mesterskab, populært kendt som "Brasileirão", som blev oprettet i 1959 og har fire divisioner. Den "Copa do Brasil" eller brasilianske Cup, blev grundlagt i 1989, og har et større antal hold, der repræsenterer et større tværsnit af stater i landet. Forkæmpere for begge disse nationale konkurrencer er garanteret en plads i "Copa Libertadores da América" eller Liberty Cup of America.

Fodbold strand variant er stadig især populære, med byen tjener som en smuk backstage for mange internationale konkurrencer.


Rios vidunderligt varieret topografi og landskab egner sig til en bred vifte af sportsaktiviteter. De skove og bjerge giver gode muligheder for vandreture, klatring og udholdenhedssport.


Langs parker, især på "Aterro do Flamengo" eller Flamengo Park, masser af løbere, stram-reb vandrere, vægt-løftere, skatere og cyklister samles for at flex deres muskler og sved væk de belastninger af dagen. Konkurrencedygtige kørsler regelmæssigt organiseres på tværs af byen for at samle de store dele af fitness-entusiaster.

Capoeira er en kunstform og sport, der kombinerer kamp, dans, musik og leg og udføres for at chanting og slagtøj. Det blev oprettet i begyndelsen af det 16. århundrede af brasilianske slaver af afrikansk arv, som en måde at maskering kampteknikker ved at skjule dem i dansetrin. Det blev i slutningen af 2014 givet FN kulturarv status.

Private fitnesscentre og sportsklubber bugne, giver en bred vifte af udstyr og klasser til at tilfredsstille enhver fitness smag. Selve byen fremmer en aktiv livsstil til sine borgere, gennem reklamekampagner fremhæver værdien af Rio som et værdifuldt redskab til at forblive raske.

Snesevis af offentlige fitnesscentre for ældre er placeret på tværs af byen i mange parker, haver, og selv langs strandene: regeringen har investeret i en vellykket sundheds- og sportslige initiativer til forbedring af egnethed af dens befolkning, oprette gratis udendørs fitnesscentre og kropsvægt i parker og samfund, at fremme og udvide adgangen til rekreative fitness praksis.


Rio de Janeiro er en stor by, der strækker sig gennem et areal på over 4400 kvadratkilometer bygget lige ved siden af stranden, med mange laguner, og ved siden af fantastiske bakker, skove og stenede formationer - Så det er ingen overraskelse, at cykling er så meget værdsat blandt Cariocas, og staten har bygget mere end 360 kilometer i byerne cykelstier, hvoraf mange krydser nogle af de mest eftertragtede udsigt i byen og de omkringliggende områder.


Da nogle sportsgrene er også fantastisk at se, bliver de vigtige turistmæssige begivenheder - volleyball, sejlsport, motorløb, kampsport, jujitsu, og capoeira altid tiltrække sig opmærksomhed fra Cariocas og besøgende.


I dag er Rio de Janeiro betragtes som en af de sportslige hovedstæder i verden - vært for de lionesses for international sportslige konkurrence, samt give grobund for en endeløs strøm af begivenheder og aktiviteter.


At anerkende Rio engagement til sport og fitness, byen spillede uforglemmelige vært for VM i 2014 og blev valgt som scenen for de meget prestigefyldte Olympiske Lege i 2016. Byen er vært for den årlige Rio Sport Show, en messe for sportsudstyr, tjenester, fitnesscentre og klubber.

I 2015 staten vært for en række sportsbegivenheder at fejre Rio 450. leveår, herunder lange ture, og mulighed for at eksperimentere 14 forskellige sports- og fritidsaktiviteter arrangementer over hele havnefronten mellem distrikterne Leme og Recreio dos Bandeirantes.

Hvert år byen også vært for VM i Capoeira, som nyder godt af deltagelse af sytten lande. Konkurrencen tilbyder Capoeira kunstnere mulighed for at fremvise deres talenter til et bredere publikum, og modtage meget efterspurgt international anerkendelse.

Den "Desafio da Paz" (Challenge of Peace), er sportsbegivenheder, der finder sted i backstreets af Rios mest berømte favelas, arrangeret af den verdenskendte Grupo Cultural Afroreggae (Afroreggae Cultural Group).


Den Desafio da Paz er blevet en elsket del af byens sportslige kalender, vært for en række arrangementer i lokalsamfund i hele hovedstadsområdet. Understøtte projektet er ønsket om at fremme fred og de kulturelle og sportslige frugter, et roligt socialt miljø tilbyder.


En populær sportslige rekreation, som opstod i favelaer er drageflyvning. Unge og gamle beboere har brugt år perfektionere kunsten at konstruere kites og organisering af konkurrencer på himlen.

Rio de Janeiro er solrigt og varmt, naturligvis indbydende at gå ud og dyrke sport - en invitation byen udvider hele verden til alle, som ønsker at spille.