Mode

I LOVE RIO præsenterer den mest slående og moderne mode til mænd og kvinder i Rio de Janeiro, der giver indblik i de nyeste tendenser i tøj til arbejdspladsen, fester, sport, dagligdags gengivelser og stranden.


Den historiske udvikling af internationale og nationale tendenser stil får et kig ind for at give læserne med en følelse af det sociale og politiske betydning af kunstform. Fra kjoler og dragter til bikinier og badebukser, er en catwalk af stil ideer pakket og leveret til læserne for at hjælpe dem genoplive deres garderobe og forstå Carioca æstetiske.


Rio de Janeiro billeder

STIL FOR KREATIVE SIND


Det pulserende liv i Rio de Janeiro, er tæt forbundet med sin intense mode stil, da det er et af de sprog, at byen bruger til at udtrykke sin personlighed. Befolkningen i Rio har indarbejdet nogle af den varme og skønhed af deres miljø og karakter i den måde, de præsenterer sig selv, hvilket gør deres æstetiske særdeles indflydelsesrige i verden af internationale mode.


Alle de bedste og mest fremtrædende designere og modehuse findes i denne kulturelle sted, men de indfødte mærker tage kronen - den lokale panorama er frydefuldt overfyldt med uimodståelige designere, der giver tendenser deres egen stemme.


Cariocas har en meget tydelig udseende, kendetegnet ved en forkærlighed for farver, gnistre og legesyge. Fashion i byen i dag, er resultatet af lokale kreativitet og af påvirkninger fra hele verden, reimagined og tilpasset den varme og åbenhed af byens natur og dens indbyggere.

Levende mønstre, platforme og turkise elementer fungerer perfekt i hænderne på denne plaza efter tropisk prêt-a-porter: Rio sætter sine egne standarder, og sammenligner kun til sig selv. En meget unik brug af toner, rå og skinnende teksturer samt geometriske eller flaunty former giver en umiskendelig flair til landingsbaner i modeshows, samt på stranden.


Indtil begyndelsen af det 20. århundrede brasilianske mode blev næsten udelukkende bestemt af europæiske tendenser, hvilket betød, at tøj sjældent tilpasset det tropiske klima. I disse første årtier internationale stilarter blev ledet af franske designere, som befriede kvinder fra korset.


Bikini er designet i Paris i 1946, der forårsager en sådan larm, at det blev opkaldt efter den Bikini-atollen, en lille plaster på Atlanterhavet, hvor amerikanerne udførte atomare tests. Det blev først båret i Rio de Janeiro to år senere, og er siden blevet et ikonisk symbol på Carioca strand kultur. I 1962 blev de allerførste flip flops skabt i Brasilien, er baseret på japansk fodtøj, der banede vejen for den verdenskendte Havaiana brand.

Mod, Hippie og Grunge mode dominerede 60'erne, 70'erne og 80'erne i hele Vesten, som er almindelig påvirket af populær musik af den tid, såsom sten, diskotek, grunge og metal.

At være Rio de Janeiro hjemsted for en række af arv, kulturer og subkulturer, mode og trends udvikles i overensstemmelse hermed. Carioca stil fejres for sine lyse og levende farver, som passer til solrige klima, men der er en markant forskel mellem de typer af outfits slidte til arbejde og fritid.


Byen er meget kulturel og forskelligartede, og har flere kunstneriske og originale strømninger der løber gennem sine livlige gader. Samba, Surf og Bossa Nova er nogle af de genrer, der giver mode en unik karakter her, og kan findes i alle de kunstneriske udtryk, at de lokale designere vælger.

Mens den enorme mangfoldighed af farver, former, modeller og design kan virke tilfældige for den besøgende, der er klare og specifikke retningslinjer for steder, lejligheder, og subkulturer. Strand påklædning følger klare regler, ofte så meget som formelle og elegante ambiances: besøgende bemærker straks er der ingen grund til at se rodet på stranden.


Kunst, skønhed og elegance er i højsædet i Rio livsstil. Stranden og dens sceneries, aktiviteter og fornemmelser er hovedattraktionen i denne by liv og det perfekte sted for disse erfaringer til at deltage i, er mode. Badetøj designere er et stort hit hele året rundt, fordi deres produkter ikke er et turistområde tiltrækning, men en livsstil for alle borgere.

I løbet af ugen mænd og kvinder har tendens til at vælge dragter, formelle tøj og lukkede sko. Der er en vis kunst at vælge disse elementer i betragtning af den varme og fugtige klima - begge køn har tendens til at bære løstsiddende genstande fremstillet af lette stoffer.

En særskilt facet af hverdagens og natlige mode er, at både mænd og kvinder har en ganske naturligt look. Denim shorts, løse strop toppe, flyder nederdele og kjoler, levende t-shirts og sandaler kan ses på barer, pladser, parker og strande. Make-up er som regel ganske diskret, og mænds hår er typisk korte og robust, ofte ledsaget af en total barbering eller en let skæg på de fleste.

Mens det klassiske look er naturligt og frisindet, især omkring strandene, Cariocas tendens til at være pæn og velholdte. Sko og tøj er frisk, ren og un-crumpled. Mange kvinder forlader deres låse til at falde naturligt, andre jævnligt have dem rettede. Det er også en udbredt praksis for både mænd og kvinder til at have manicure og pedicure.

Multikulturelle prints og stilarter, nederdele og smykker, er en regelmæssig del af Carioca garderobe. Der er populære lokale designermærker for unge i byen og bredere Brasilien - banebrydende stemmer i brasiliansk mode, catering til folk i alle stilarter og overbevisninger gennem levende, frisk og lokkende stykker. Rios designs sammensmelte high-end originalitet og raffinement, med en bevidsthed om de daglige behov for brasilianske mænd og kvinder.

Et træk af denne mode by er dens mangfoldighed, og der er noget for enhver smag: fra det fineste og mest prestigefyldte til den almindelige surfer, Rio de Janeiro finder en måde at imødekomme behovene og behage humør, og selv forbinde med uopdagede ønsker. Denne alsidighed kan findes under forskellige mærker, sprøjt med eksotiske oplevelser opfindsomhed og kreativitet.


Den modebranchen i Rio har været stigende i bredden og omdømme i de seneste år, og byen er vært for nu en række skelsættende modemesser, som fashionistas og stylister fra hele verden planlægge deres året rundt. Byen er også hjemsted for den vigtige institution kaldet "Academia Brasileira da Moda," den brasilianske Academy of Fashion.


Den rige kulturliv besidder en spot for alle kunstneriske udtryk og mode gør talrige optrædener i Carioca kalender, især med i Rio de Janeiro Fashion Weeks, som årligt fører vejen med sommer og vinter udgaver. Disse lejligheder er blandt en stor og stærk net af begivenheder, som dækker året og landet med spændende shows. De største navne i branchen, samt centrale påvirkninger fra udlandet, kommer sammen i denne fest at overraske med storheden af deres nat kjoler, friskhed af deres posh og tilbagelænet underskrifter, og de sofistikerede badetøj. I jordfarver og pasteller, funklede af lyse røde og forår prints, kvindelighed og charme er de sande stjerner af showet.

Stil kommer naturligt, takket være poise og naturlige skønhed af brasilianske kvinder: det virkelige liv muser i byens sjæl. Brasilianske super modeller og mode trendsættere er eksempler på betydningen af Brasiliens mode interesse og dets kvinders flair og skønhed. Flagre hår er en af de varemærker, der tilhører denne brasilianske by: om det er lange surfer låse, eller en havfrue bølget manke, er sundt og skinnende hår hengivent efterspurgt.

Nogle ideer, for dem ikke så vant til fugtigheden og vinden typisk for stranden side, kan være meget nyttigt at holde trit med de nær perfekte standarder for de lokale. Den "brasilianske blowout" glatning hår teknik har mange mestre, mens mere naturlige tendenser bliver lige så populær med idealer for sunde skønhedsbehandlinger, i stedet for kemiske muligheder.


Shopping i Rio de Janeiro kan være så forskellige som byens 160 kvarterer 70 strande, og uendelige barer. Luksus og eksklusive indkøbscentre er tilgængelige som meget som spændende gademarkeder, hvor alt er et godt køb - for ikke at nævne antik messer, den berømte Ipanema Hippy Fair, eller den charmerende Copacabana nat står.


En række muligheder for at tage højde for enhver smag og pengepung er spredt i alle distrikter, og give alle en perfekt alternativ til en regnvejrsdag. Mini indkøbscentre, næsten forklædt som enkelte butikker, gemme sig inden bygning i hvert hjørne af byen - væk fra stedet lys, disse centre er en favorit blandt de lokale lejlighedskøb jægere.

Så hvis strandene, bikinier, og varmen i Rio bliver for meget, så byen har nogle geniale shopping muligheder for en dosis på detail-terapi. Der er mange indkøbscentre, shopping komplekser, butikker og lille en off butikker at holde ivrige buyers glade.


Priserne kan variere ligesom vejret i sommer - så placering kan betyde forskellen mellem dyre og forhandle - især for tøj, sko, kunst og kunsthåndværk, og souvenirs.


Barra Shopping er Rio største og mest populære indkøbscenter - beliggende i bydelen Barra da Tijuca, er det næsten en lille by i sig selv, komplet med restauranter og biografer i det tilstødende New York centrum - hjem til flere restauranter, barer, og endda fitness klubber. Det er uden tvivl det sted at gå til en shoppingtur, med hundredvis af butikker spredt over en 4 km lang strækning, fra høj gadenavne til selvstændigt ejede mode og smykker butikker. Ikke langt i samme kvarter, den ny indfinde på shopping scene er det fornemme og trendy Village Mall, viser kun de bedste af de bedste af brasilianske og internationale mærker.

Også målrette den sofistikerede forbruger, er São Conrado Fashion Mall - hjem til opskalere butikker hver viser eksklusive designer mærker. Kosmetiske, sport og elektroniske butikker levere de pengestærkt turister og Cariocas med alt, hvad de behøver for en sjov eftermiddag. Rummet er åbent og luftigt, og atmosfæren mere afslappet end andre shopping komplekser. Her er det ikke usædvanligt at spotte brasilianske berømtheder og mode modeller perusing butikker, til tider på vej til den lokale biograf udstyret med fire skærme og praktisk parkeringsservice.

For gode shoppingmuligheder, og i nærheden af de mest populære strandområder, den imponerende, Rio Sul indkøbscenter er bekvemt beliggende i Botafogo, og det smarte Shopping Leblon er lige i hjertet af Leblon District. Med hundredvis af butikker, et udvalg af restauranter, og et biografer, er disse indkøbscentre ligger tæt på mange af Rios mest populære seværdigheder, såsom Sugar Loaf og Corcovado bjerge.

Leblon er et posh kvarter, hvor du kan finde restauranter, designerbutikker og en lummer udsigt over byen. Det er også tæt på Babilonia Feira Hype, en månedlig begivenhed, der viser mode, design, kulinariske og musik kunstnere med en underjordisk, meningsfuld og unikt touch. Gæsteudstillere og live shows fra kommende eller verdens kendte kunstnere og DJs føje til oplevelsen, som er en af de mest delte og forudset af de lokale ivrige efter at møde nye mode tendenser.


Brasiliansk mode er stadig præget af en æstetisk synkretisme - en blanding af påvirkninger, identiteter, begreber og tendenser. Denne unikke sammensmeltning er under konstant beriges af Carioca designere, og kan findes på high-end arrangementer og butikker, trendy indkøbscentre, samt i charmerende modemesser i hele byen.


Ud over de trendy shoppingområder og indkøbscentre, at peber i byen, findes der også en række mode og tøj messer. En af de mest berømte af disse er en hver anden måned begivenhed kaldet "O Cluster", der samler raffineret og eksperimenterende mode, musik og gastronomi i et smukt palæ i Botafogo nabolaget.

Der er plads til andre modemesser, som den afholdes hver søndag i den ikoniske kvarter Ipanema: Feira Hippie Market, hvilket giver besøgende og lokale gode chancer for at se og nyde de antikke skatte og passer perfekt i retro-chic scene den afslappede vibe, der kun Rio de Janeiro kan give, og garanteret til at producere nogle interessante objekter for alle interesserede i Carioca kunst og kunsthåndværk.

Alle leder efter tøj og sko til rabatpriser, bør hovedet til centro downtown, især langs gaderne Rua Uruguaiana, Rua da Alfandega, og Rua Buenos Aires, hvor mode forretninger dominerer gaden fronter af den skelsættende shoppingområde kaldet "Saara."

Når du køber original kunst, Kvarteret Santa Teresa er tilholdssted sted for mange af Rios kunstnere og kreative hoveder, så mange kunstgallerier pryder de brostensbelagte gader og smalle gyder. De caféer, barer og restauranter i denne charmerende kvarter yde nødhjælp til trætte fødder efter en lang dags shopping, mens kan købes nogle smukke eksempler på brasiliansk kunstværk i nabolaget - fra den overkommelige til dyrere, og konsekvent unik.

For mere specialiserede emner, ligesom musikinstrumenter, Rua da Carioca er en gade med et væld af musikalske butikker, hvor indfødte brasilianske instrumenter såsom Bahia-guitarer, kan Rabecas og Pandeiros købes - de alle gøre store souvenirs og gaver til familien derhjemme.

Med sådan en flydende forståelse af tendenser, interesser og udforskning af fornemmelser og erfaringer, er det ingen overraskelse, at de Carioca kreativitet resulterer i et meget bredt udbud af materialer og teknikker, som derfor producerer usandsynlige og udsøgte kreationer i indretning, smykker, skønhed behandler og tilbehør.