Gastronomi

Fødevarer er et centralt element i den mosaik af carioca kultur, spiller en vigtig rolle i familielivet og sociale interaktioner, og vidner om den historiske udvikling af byen.


Gastronomiske juveler på barer, restauranter og middagsborde repræsenterer en rig, eksperimenterende og kulturelt indbydende samfund. I LOVE RIO afdækker nogle af de fineste retter serveres på restauranter over hele byen, fra velhavende kvarterer til favelaer. Den historie og udvikling fundamentale Carioca retter er plukket fra hinanden og præsenteres sammen med privilegeret insider viden og tips.


Rio de Janeiro billeder

Oprindelser, Traditioner og gastronomiske kultur


I Rio de Janeiro hovedstadsområdet menu er i høj grad et produkt af den vigtige rolle, som byen spillede i historien for Brasilien, tiltrække og forener kulturer fra hele landet og fra resten af verden.

Rio de Janeiro har været den officielle hovedstad i riget og af republikken i århundreder, og det har været de-facto økonomiske og kulturelle hovedstad i Brasilien for de fleste af dens eksistens. Som sådan, byen var vært politikere, diplomater og royalties hver medbringende forskellig smag og gastronomiske begær, der påvirker det lokale køkken.

Tilsvarende er et resultat af handel Rio hilste en konstant tilstrømning af handlende, indvandrere, politikere og voyagers fra overalt i verden - i dag, gastronomi i Rio er resultatet af deres respektive bidrag.

Sammen med disse påvirkninger, inkorporerer moderne Carioca køkken også indfødte krydderier og opskrifter, blandet med både gamle afrikanske præparater og traditionelle portugisiske kulinariske traditioner. Resultatet er gavn for konventionelle opskrifter og oprettelsen af en bred vifte af nye og unikke retter, med en stærk europæisk indflydelse.

Indigenous indflydelse bidrog mange frugter, frø og nødder såsom cashew, kassava, taro, tamarind, kirsebær, håndflade, jaboticaba, jambo, og Sapodilla. Afrikanere stod for madlavning i koloniale Brasilien, og de introducerede bønner, de mest typiske nationale retter, cayenne, olie-palme oliven, tørret rejer, yams, okra, og forskellige urter, der anvendes til aromatisering - nogle af disse originale afrikanske opskrifter er stadig udarbejdet i løbet vigtige lokale mindehøjtideligheder, såsom Zumbi dos Palmares dag.

Carioca gastronomi skylder Portugal fleste af sine grundlæggende europæiske opskrifter til kød og skaldyr retter, salater, supper, desserter og tørre slik - den portugisiske fremmes kraftigt forbruget af hvede og ris med oksekød, lam, svinekød, fisk, supper, frugt, og grøntsager.


I løbet af byens 450 års eksistens, har Rio indbyggere udviklet en vidunderlig kulinarisk flare, inkorporerer påvirkninger, smag og teksturer fra Afrika og Europa, såsom feijoada, torsk og mange lækre retter fra Northeastern Brasilien, tilpasse dem til Indigenous madlavning og ingredienser som maniok og kokos. I de senere år har en bred vifte af internationale kulinariske kulturer slået rod, såsom japansk sushi, mexicanske empanadas og den franske crêpe.


Fra charmerende og munter barer kaldet "botecos 'sælgende komfort mad til high-end eksperimentel køkken, traditionelle brasilianske plader til eksotiske internationale køkken, der er restauranter på tværs af byen, der passer til ethvert humør og gane.

Globalisering, og den seneste brasilianske økonomiske boom har yderligere beriget udenlandske kulinariske påvirkninger, og samtidig bevare sin originalitet, har Carioca gastronomi nu væsentligt udvidet til at omfatte nogle bemærkelsesværdigt sofistikerede opskrifter. Dagens gastronomi har nået så stor betydning i Rio at resultere i skabelsen af en række årlige kulinariske festivaler og konkurrencer såsom Rio Festival Gastronomico, det Degusta Rio, og hosting af verdens 'Pasta kongres.

Brasiliansk køkken er nu en af de rigeste i verden, og mens typiske regionale retter kan variere meget i hele brasiliansk område, i Rio de Janeiro feijoada skiller sig ud, sammen med 'Leão Veloso rejer suppe.


Feijoada, Brasiliens nationalret opnået status som mest typiske nationalret, og det er den mest kendte uden for Brasilien og et symbol på brasiliansk køkken.


Der er fire hovedtyper af restauranter i Rio de Janeiro - rodizios, churrascarias, kilo, og "a-la-carte". Givet nogen form for mad, hver type restaurant tilbyder en unik take og erfaring i den måde serveres retter og nød.

Rodizios er ekstremt populære virksomheder, hvor en fast pris er opladet, og der serveres ubegrænset kurser ved bordet med ingen ekstra gebyrer - drinks, kaffe og desserter er normalt opkræves særskilt. Rodizios er virkelig elskede i Rio, og selv regelmæssige restauranter kan konvertere til rodizios for week-end: i virkeligheden, flere veletablerede high-end restauranter tilbyder nu rodizios under frokost timer.

Typiske Rodizio tilbud omfatter pizza, forretter, pasta og kød. I turistede områder som Ipanema og Copacabana rodizios sushi er nu i stigende grad tilgængelige. Rodizios kan variere fra meget overkommelige og enkle spisende gæster til meget dyre og posh restauranter.

Churrascarias er en type af rodizio, men de specialiserer sig i betjener kød og på grund af deres ekstreme popularitet klassificeres normalt er en klasse for sig - i disse restauranter tjenere løbende komme til bordene og skær forskellige typer kød direkte ind kundernes plader . En rød og grøn papir-signal er givet til kunderne for at signalere tjenerne til enten at beholde eller stoppe kommer.

Churrascarias tilbyder også en buffet bord, hvor kunderne kan selv tjene forskellige supplerende side retter såsom grøntsager, pasta, risotto, brød, ost, pålæg, supper og krydderier. High-end churrascarias også fisk og sushi på buffet bordet - til veganere, er det muligt at ledsage deres kød-kærlig venner og nyde en fuld kød-fri måltid blot med side retter. High-end churrascarias tjener specielle kød, såsom kanin og struds uden ekstra beregning, men disse retter kan ikke være på menuen og skal specifikt anmodet om - drinks, kaffe og desserter er aldrig inkluderet i den faste pris og er generelt dyre i forhold til prisen på kurserne.

Kilo er restauranter, hvor kunderne betjener sig selv i en primær tabel og derefter vejer deres plader og få faktureret i overensstemmelse hermed efter vægt. Kilo ofte tilbyde en "fixo 'hastighed, som giver mulighed for ubegrænset portioner til en fast pris - normalt denne sats ikke er tydeligt synlige eller annonceret og skal forhørte sig om. De fleste kilo har en grundlæggende churrascaria så godt, som tilbyder et pænt udvalg af kød. Disse nedskæringer er normalt placeret separat fra de vigtigste fødevarer borde, og kød er skåret og klar til at bestille.

High-end kilo tilbyder også sushi som en del af buffet - derudover kan de tilbyde sashimi af laks eller tun, men disse skal specifikt anmodet om og vægtes på en separat fad, og faktureres til en højere sats.

A la carte-er de typiske restauranter, hvor retter bestilles fra en fast menu - der er et stort udvalg af restauranter a-la-carte i Rio, der betjener retter lige fra typiske brasilianske til moderne asiatisk, Fusion, Etniske, og veganske.


De kulturelt mangfoldige og fantasifulde "a la carte" restauranter, der ligger langs gaderne i byen er en anden glimrende eksempel på lokal kreativitet. Japansk mad ankom med den store tilstrømning af japanske immigranter i begyndelsen af det 20. århundrede, og hans siden blevet en trendy indstilling blandt Cariocas.


Franske køkken, i alle dens former og meget af sin sofistikerede, er også blevet omfavnet med armene vidt åbne af befolkningen i Rio de Janeiro. Crepe restauranter bugne, og gourmet parisiske retter kan findes i spisesteder i Leblon og Copacabana.

Mange restauranter tilbyder retter og smagsoplevelser fra hele Brasilien, samt bredere Sydamerika, der betjener dejlig peruvianske fødevarer af Inca oprindelse. Rio de Janeiro har vedtaget andre kulinariske tendenser i årenes løb, med en bred vifte af stilfulde og opfindsomme vegetariske og veganske restauranter.


I fuld forståelse af Cariocas 'stor affinitet og hengivenhed for mad og musik, barer og restauranter i Rio almindeligvis sammenflette de to, der giver kunder med levende musikalske forestillinger, som de spiser. Mange af de barer og klubber, som linje gaderne i kvarterer som Lapa tilbud hypnotiserende samba viser med traditionelle menuer sammen.


I Rio de Janeiro, bliver de rige kulinariske kulturer i verden smeltet sammen med en legende twist, hvilket skaber en unik varieret og fantasifulde Carioca menuen.

Kaldet "Feijoada," Den brasilianske nationalret er en sort bønne gryderet, der indeholder op til tretten sorter af svinekød og pølse nedskæringer, samt valgfrie grøntsager. Mange historikere mener, at det stammer fra gryderetter forbruges i Sydeuropa på tidspunktet for den portugisiske kolonisering. Bønner og kød, stuvet i timevis, er rige, cremet og unikke og restauranter på tværs af byen konkurrere om at producere de fineste eksemplar af denne brasilianske delikatesse.

Den berømte brasilianske grill, kaldet "churrasco" blev født i den brasilianske stat Rio Grande do Sul, når en banebrydende kvæg landmand besluttede at grille kød på træspyd over en brand, krydret udelukkende af groft salt. Mens grill ofte er hostet i hjem, have grillet kød restauranter virkelig fortjent Rio sin berømmelse. Den (rotation) system "rodízio« er, hvad der giver Churrascarias deres unikke karakter og appel - en stadig strøm af saftige kød nedskæringer bringes til kundernes tabeller og skåret for deres øjne, ledsaget af en bred vifte af side retter, salater, kager, og sushi.

Portugiserne først introduceret kyllinger til Brasilien i begyndelsen af det 20. århundrede og begyndelsen af aviculture i landet blev kendt som 'Frango Caipira «, der betyder» rustikke kylling ". I dag er Brasilien en af de største eksportører af kyllingekød i verden. Over hele Rio, kan man finde dokumentation for, at Cariocas er velbevandret kylling kokke og forbrugere, og har perfektioneret kunsten af fyld, samt sagkyndigt grillede nedskæringer. Gåture forbi barer og butikker, er beboere og besøgende jævnligt mødt af de rige og forjættende lugt af spidstegt hele kyllinger.


Rio de Janeiro har en lang fiskeri historie, og på et tidspunkt holdt titlen på højeste fiskeri udbyttet af alle stater. "Bacalhau«, eller Torsk, er en meget populær fisk i Brasilien, og ordet refererer nu til en fint finpudset nationalret, berømt nydes på julen. Bacalhau blev introduceret til Brasilien som den portugisiske domstol i begyndelsen af det 19. århundrede.


Et imponerende antal fisk og skaldyr måltider kommer fra det nordøstlige Brasilien. 'Moqueca de Peixe, "en fisk gryderet, der stammer fra indfødte stammer i Bahia, er traditionelt kogt i en lerkrukke, med kokosmælk, palmeolie og et valg udvalg af fisk. »Acarajé 'er et vidunderligt unik afrikansk-brasilianske fad lavet af traditionelle sortøjede bønner, løg, salt og palmeolie, først indspillet i Bahia i 1916. Ingredienserne er rullet til en kugle, lidt ligesom en falafel, som derefter skæres i halve og serveret med en fyldning af opret amarant, dampet rejer, peber og salat.

Cariocas elsker deres kager, slik og snacks, som kan findes i næsten alle bar, restaurant og hjem i byen. De spises ved bordene på næsten alle, fra små butikker i toppen af favelaer, til sofistikerede champagne middage i posh distriktet Leblon. En af de mest elskede af de brasilianske krydrede kager er "coxinha«, en dråbeformede, kylling-fyldt, blød wienerbrød, beklædt i brødkrummer, siges at stamme fra São Paulo i slutningen af det 19. århundrede. Side om side med coxinha, kan man altid finde et bredt sortiment af 'Pasteis «, eller kager. Disse er fyldt med både traditionelle og moderne fyldninger, herunder mest almindeligt ost, skinke, hakket kød og rejer.

»Brigadeiro 'er den arketypiske brasilianske sød - den dekadente gæst ved enhver fest og den populære behandler i Cariocas' skabe. Det er en blød og eftergivende truffle dannet af kondenseret mælk, chokolade og smør, beklædt i drysser. Navnet betyder "brigadegeneral", som en hyldest til brigadegeneral Eduardo Gomes, der løb for republikkens præsident i 1946. søde og krydrede snacks er på mange måder det korte af Brasilien ian kost, og noget, Cariocas føler stor stolthed om.


Nogen besøger Rio de Janeiro vil blive mødt af en fristende 'caipirinha "- den berømte brasilianske cocktail lavet af citron, knust is, sukker og' cachaça," en sukkerrør ånd. Der er også lækre drejninger på den klassiske, ved hjælp af vodka i stedet for cachaça og passionsfrugt, kiwi eller mango i stedet for citron.


Brasiliens frugt tilbud er nogle af de sødeste og mest saftige verden over. Kaldet "Sucos ', er der et stort udvalg af frisk gjort frugtsaft på tilbud i Rio: fra den traditionelle orange og æble, til de mere tropiske indstillinger af guava, papaya, mango og jackfrugter. Frugtsaft er en meget populær del af Carioca kost og livsstil. Kokos vand er darling af Rios indbyggere, og kan købes fra enhver kystnære kiosk eller gadesælger.

»Acai 'er en berømt tropisk" super-mad ", som kan indtages i en række forskellige former, herunder juice, smoothies og sorbeter - ofte drysset med sød og sprød granola, banan, jordbær og honning.

Ligegyldigt fødevaren eller den lejlighed, har øl været et skelsættende drink i Rio i lang tid, hvor de første registreringer af forbruget dato tilbage til det 17. århundrede. I dag, på alle store sociale arrangementer, gadefester og summende pladser, gadesælgere sælger dåser og flasker fra store, bærbare is kasser og lokalbefolkningen står. Traditionelt så vigtig som gør af øl, så er dens temperatur: den koldere jo bedre!