Musik

Berømt i hele verden for den unikke, levende og kulturelt ekspansiv musik det har født, Rio de Janeiro er fortsat et af de vigtigste byer for udvikling og formidling af gamle og nye genrer.


I LOVE RIO udforsker vigtige epoker i byens dybe musikalske historie, fremvisning gamle og nye talenter og røbe oplysninger om klassiske koncerter og shows, festivaler og fester på tværs af en række forskellige rytmer såsom Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu og meget mere.


Rio de Janeiro billeder

EN VIGTIG DEL AF CARIOCA KULTUR


Musik er en vigtig del af Carioca kultur - lige så vigtigt som strandene og skovene, der velsigner Rio de Janeiro, musik i Rio gennemsyrer alle aspekter af livet i byen.

Som en by, der lever, ånder og bevæger sig i musikken, er Rio de Janeiro karakteriseret hele verden som en helligdom for beats entusiaster og komponister - Relateret til religion, identitet, fester og en komplet livsstil, musik finder nye rytmer og roller i byens sjæl dag og nat.

Sådan er betydningen af musik i Rio, at bystyret rutinemæssigt organiserer og sponsorer gratis koncerter og festivaler: up-and-coming kunstnere, samt berømte brasilianske og internationale stjerner, rutinemæssigt spille på byens finansierede arrangementer. Stjerner som Rolling Stones, Rod Stewart, Black Eye Peas, Lenny Kravitz, David Guetta, Stevie Wonder og Roberto Carlos har alle udført på gratis koncerter på Copacabana eller Ipanema strand - indsamling enorme skarer og nyde spektakulære succes. Hvert nytårsaften, en lang række gratis koncerter er organiseret i flere steder i Rio de Janeiro, imødekommende både kunstnere og publikum fra hele verden.


Lokale, nationale eller internationale sangere og musikere, der altid givet stor respekt og opmærksomhed - flere vigtige gader, veje og parker i Rio de Janeiro er opkaldt efter Carioca musikalske ledere, som er højt respekteret som legender og inspirationer.


Antonio Carlos Jobim, forfatter af "Garota de Ipanema," muligvis den mest verdensberømte sang komponeret i byen, bliver værdsat af byde alle besøgende ind og ud af Rio de Janeiro område, som den lokale internationale lufthavn er opkaldt efter ham. En af de mest traditionelle gader i den skelsættende distriktet i Ipanema er opkaldt til ære for Vinicius de Moraes, medforfatter af den samme sang.

Sange er omfavnede og sang på gaden, sammen med en forbipasserende bil, eller i de mange karaoke barer, der pepper byen. Det er ikke sjældent, at være vidne til et lille publikum pludselig sang eller dans til en populær sang bare for fornøjelsen af den, på en bar, på stranden, eller på en messe.


I lighed med, hvad Rios strande gør, musik i Rio de Janeiro ofte bygger bro mellem aldre og klasser - under karnevalet, Samba er en klar social equalizer, og i løbet af året ofte de unge og de ældre synge og danse til rytmerne af den samme sange, på de samme steder.


Cariocas elsker musik og elsker deres by - som et resultat, mange af teksterne i mange popsange, Samba og Bossa Nova kompositioner er omkring Rio de Janeiro, eller deres kærlighed til den vidunderlige by. Portrætteret i mange kærlige måder, har Rio de Janeiro været og fortsætter med at være, den mest berømte Carioca muse.

Går helt tilbage til slutningen af det nittende århundrede, den mest berømte rytme født i Rio de Janeiro er Samba, gjort endnu mere populær i de internationalt anerkendte karneval festlighederne. Imidlertid blev den jazzede Bossa Nova også skabt i byen og fik masser af international opmærksomhed siden 1962 hit "Garota de Ipanema". Senere, Funk Carioca, født i favelaer i Rio i 1980'erne, er blevet en vigtig og populær udtryk for den lokale kultur.

Samba er en stor perle i den musikalske skat af Carioca mennesker, men det er ikke den eneste - en række andre blandinger og melodier bringe liv den brede vifte af følelser og til at beskrive de hypnotiserende sider personlighed denne lumre byen.

Karneval er det tid til Samba og Samba er talerør for Carnival - endnu, er denne umiskendelige melodi findes omkring byen hele året rundt. Samba er Brasiliens nationale lyd, og det har diversificeret i mange andre rytmer og musikalske udtryk, såsom "Samba de Breque", en samba med en meget bestemt tempo, hvor sangeren kunne præsentere en ny karakter, lave en kort humoristisk monolog eller recitere en meddelelse i forbindelse med sammensætningen. En Samba version af ballade, med dans og festlig twist til de romantiske tekster, er resultatet af Samba Canção ", som blev ganske populær rundt 1950'erne og samlede et stort antal tilhængere, både producenter og forbrugere. Det er også omtalt så midten af året Samba, fordi det er almindeligt findes uden for Carnival sæson.

Bossa Nova født af en løs blanding mellem jazz og en blødere Samba beat, er en ikonisk Carioca skabelse, der har inspireret tusindvis af kunstnere rundt om i verden, og med en indflydelse, der fortsætter til i dag.

Støjsvage og sofistikeret, selve navnet betyder "en ny særlig måde at lave musik" som "bossa" er en kvalifikationskamp af Carioca måde, og "nova" angiver en renovering og evolution. Dette er, hvordan João Gilberto, Tom Jobim og Vinicius de Moraes, blandt mange andre stjerner og musik genier, skabt i 1950 er den rytme, der ville bære en følelse endnu ukendt for verden.

To spin i en post er nok til ordene "Bossa Nova" til at komme flyder op fra ens hjerte til ens ører - det er den virkning, at denne særlige genre har på dem, der føler det, som rytmen kan udglatte alle kanter og magisk placere et publikum i landet af glæde, varme og farve: Copacabana.


De dyrebare lyde familie, venner, glade sammenkomster og spontane parter, for hvilke Rio de Janeiro er kendt kan identificeres med Pagode, en meget vellidt og støttet musikalsk stil, der forener og udvider alle de mest elskede karakteristika Samba - rytmen og teksterne, med den følelse og mulighed for at inddrage små og store skarer i en lidenskabelig sang.


At være selskabelighed en af de mest betydningsfulde kulturelle træk af Carioca mennesker, når det kommer til at nyde musik alle slutter sig til partiet, uanset om det er at gøre det, eller synge: i Rio de selskabelige natur musikken er altafgørende som det er rytmen selv.

En moderne slag ned fra Favelas og overtage radiostationer og natklubber er Funk Carioca, undertiden blot kaldet "Funk". Denne rytmen omfatter rytmiske komponenter fra Electronic, Samba, Hip Hop og Rap. Det er meget populært i de yngre skarer takket være de iørefaldende sange og fremtrædende kunstnere, samt blandingerne skabt af DJ, der smelter denne genre med andre repræsentanter for dansemusik i verden.


Rio de Janeiro er hjemsted for over 160 kvarterer, og naturligvis mange udviklet en klar musikalsk identitet - bliver det i form af virksomheder, populære lokale rytmer eller begge dele.


Nogle kvarterer er særligt præget af trommerne, såsom Lapa, boheme centrum af byen, hvor nogle af de bedste uformelle restauranter og barer findes. Mange Cariocas og besøgende vælger Lapa at deltage i det sjove af dans og savoring Rios lækkerier. I denne skelsættende del af byen ligger nogle af de mest berømte og traditionelle virksomheder, hvor Samba bor på, og hvor alle får stukket af den dansende bi.

Andre distrikter fokuserer på forskellige stemninger og stilarter - Ipanema er hjemsted for en række traditionelle Bossa Nova etablissementer, og værter livekoncerter dagligt. Også i Ipanema, er flere kulturelle centre og butikker, hvor besøgende kan finde bøger, plader og memorabilia fra historien og livet for de største eksponenter og genren selv.

Den brasilianske musikindustrien er selvbærende: der er nok musikere og komponister i den scene til at producere noget for enhver smag i publikum, som i betragtning af det store fællesskab og den brede vifte af genrer, er en bemærkelsesværdig bedrift. Dette er også grunden til, at brasiliansk musik er så kendt verden over, og hvorfor dens kvalitet er så høj, og dens signatur så umiskendelig.


Levende musik i Rio de Janeiro er en anden af byens store ikoner, og det bliver fejret som Sukkertoppen, statuen af Kristus Frelseren, eller de sorte og hvide fortov af solrige Copacabana.


Koncerter eller store skala musikalske begivenheder er blot en del af byens musikalske landskab - uanset om det er for at fejre begyndelsen på en fase, en national eller lokal ferie, chanting for sejren af et fodboldhold eller til religiøse fester, Cariocas gerne slutte sig til deres hjerter og stemmer i spontane omkvæd.

Musik i Rio er en grundlæggende del af Carioca identitet - forstå dette tillader en besøgende til bedre at forstå livet i byen, og for at skabe en dybere forbindelse med de lokale. At vide lidt om Rio de Janeiro musikalske kultur og arv vil få den største, varmeste smil ud af enhver Carioca.